Monday, 25 January 2016
Cendawan Bechois
Biasa pohon dari pencipta
-basahi bumi
-turunlah hujan
-keluarlah cendawan
Pagi ini sesi memujuk lagi
Sabar,.tunggu lori datang, nanti kita pergi..dah sampai sana nanti all out keluarlah sepenuh hati curah segala bakti
FB Page / Insta : Bechois
Cendawan Segar Bechois
#Bechois Fresh Mushroom
Cendawan Tiram Kelabu
Grey Oyster Mushroom
Pleurotus Sajor Caju
Tempahan segar di buka setiap hari sebelum cendawan diproses menjadi 'Cendawan Goreng Bechois..' (frozen pack)
Boleh SMS | Whatsapp
012 562 9863
'Sedia Bantu Sedaya Mampu'
FB page / INSTA : Bechois
Cendawan Goreng Bechois
'emm letak2 selamat..sat ja abeh, jadi lauk pulak depa buat, anak2 kak buat makan dengan nasik hahah rasa ayam kata depa
Baguih jugak kalau tak depa ni bukan nak usik makan sayuq..'
Said one of #Bechois cust smile emoticon
#CendawanGorengBechois
#FrozenPack
#Freezertofryer
Kruk krakk kruk krakk..
Seda seda abes kene NGAP..
Gambar kiriman customer (rasa nak buat contest pulak gambar dengan description menarik..)
FB Page / Insta : Bechois
Plastic pp Cendawan Bechois
Ye tak ye jugak
Kurangkan ketebalan plastik, kuantiti jadi bertambah
Hebat perkiraan sis ni smile emoticon Minggu lepas terima tempahan dari beliau, Alhamdulillah akan datang @bechois diberi lagi peluang untuk bantu bekalkan plastic pp cendawan kepada syarikat gergasi ini.
Siapa beliau?
Fatisha,.itu bukan namanya, Beliau Cik Rusila Founder antara sebuah syarikat besar cendawan di Pantai Timur, Terengganu
Fatisha adalah nama syarikat beliau yang tidak asing lagi
Berdasarkan jumlah kuantiti tempahan nyata syarikat ini sangat produktif
Terima kasih Fatisha Agrotech diatas peluang dan kepercayaan ini
Sedia Bantu Sedaya Mampu
FB page / Insta : Bechois
Cendawan -proses- : Bagging
Bagging Progress
1st batch ordered by our client from Kedah in making right now
Pick up end of february
#Bechois
#Mushroom
#Media
#Bag
Follow us
FB Page :
www.facebook.com/bechois
INSTA : Bechois
Cendawan -proses- : Bag Steaming
Bag Steaming
Tujuan :
Untul kill out microrganisma lain yang bekaitan bagi mengaktifkan hanya maisilium sahaja selepas proses inokulasi
Tempoh steaming :
6-8 hours
Bergantung pada tahap presure digunakan
Suhu :
90'c-100'c
Kesan terlebih / terkurang steam :
Terlebih - mengundang Oren
Terkurang - mengundang hijau/hitam/hama
Kapasiti drum set :
80-90 beg
Lagi berkaitan cendawan
FB Page / INSTA : Bechois
Tujuan :
Untul kill out microrganisma lain yang bekaitan bagi mengaktifkan hanya maisilium sahaja selepas proses inokulasi
Tempoh steaming :
6-8 hours
Bergantung pada tahap presure digunakan
Suhu :
90'c-100'c
Kesan terlebih / terkurang steam :
Terlebih - mengundang Oren
Terkurang - mengundang hijau/hitam/hama
Kapasiti drum set :
80-90 beg
Lagi berkaitan cendawan
FB Page / INSTA : Bechois
Friday, 8 January 2016
Cap Bongkah / Beg Media Cendawan
Kelebihan penggunaan CAP 'JARING'
- Melancarkan pergerakan maisilium ketika beg diperam
- Boleh digunakan sebagai 'rest cap' ketika selang tuaian
- Mudah dikendali (senang untuk dicuci)
- Dapat kurangkan serangan tikus
- Menjimatkan kos penjagaan beg
- Mengurangkan kadar kontaminasi
- Kelihatan lebih kemas
- Boleh digunakan sebagai 'rest cap' ketika selang tuaian
- Mudah dikendali (senang untuk dicuci)
- Dapat kurangkan serangan tikus
- Menjimatkan kos penjagaan beg
- Mengurangkan kadar kontaminasi
- Kelihatan lebih kemas
**cap jaring boleh dilapiskan dengan menggunakan tisu atau kertas
.
Maklumat lanjut boleh
SMS | Whatsapp
012 562 9863
SMS | Whatsapp
012 562 9863
(gambar adalah kiriman rakan niaga di Kuching Sarawak)
FB page / INSTA : +Bechois
FB page / INSTA : +Bechois
Subscribe to:
Posts (Atom)