Monday, 25 January 2016

Cendawan Bechois





Biasa pohon dari pencipta
-basahi bumi
-turunlah hujan
-keluarlah cendawan

Pagi ini sesi memujuk lagi
Sabar,.tunggu lori datang, nanti kita pergi..dah sampai sana nanti all out keluarlah sepenuh hati curah segala bakti


FB Page / Insta : Bechois

Cendawan Segar Bechois



#Bechois Fresh Mushroom

Cendawan Tiram Kelabu
Grey Oyster Mushroom
Pleurotus Sajor Caju

Tempahan segar di buka setiap hari sebelum cendawan diproses menjadi 'Cendawan Goreng Bechois..' (frozen pack)

Boleh SMS | Whatsapp
012 562 9863

'Sedia Bantu Sedaya Mampu'
FB page / INSTA : Bechois

Cendawan Goreng Bechois



'emm letak2 selamat..sat ja abeh, jadi lauk pulak depa buat, anak2 kak buat makan dengan nasik hahah rasa ayam kata depa

Baguih jugak kalau tak depa ni bukan nak usik makan sayuq..' 

Said one of #Bechois cust smile emoticon 

#CendawanGorengBechois
#FrozenPack
#Freezertofryer


Kruk krakk kruk krakk..
Seda seda abes kene NGAP..


Gambar kiriman customer (rasa nak buat contest pulak gambar dengan description menarik..)

FB Page / Insta : Bechois

Plastic pp Cendawan Bechois



Ye tak ye jugak
Kurangkan ketebalan plastik, kuantiti jadi bertambah

Hebat perkiraan sis ni smile emoticon Minggu lepas terima tempahan dari beliau, Alhamdulillah akan datang @bechois diberi lagi peluang untuk bantu bekalkan plastic pp cendawan kepada syarikat gergasi ini.

Siapa beliau?

Fatisha,.itu bukan namanya, Beliau Cik Rusila Founder antara sebuah syarikat besar cendawan di Pantai Timur, Terengganu
Fatisha adalah nama syarikat beliau yang tidak asing lagi


Berdasarkan jumlah kuantiti tempahan nyata syarikat ini sangat produktif


Terima kasih Fatisha Agrotech diatas peluang dan kepercayaan ini

Sedia Bantu Sedaya Mampu
FB page / Insta : Bechois

Cendawan -proses- : Bagging




Bagging Progress
1st batch ordered by our client from Kedah in making right now

Pick up end of february

#Bechois
#Mushroom
#Media
#Bag

Follow us

FB Page :
www.facebook.com/bechois

INSTA : Bechois

Cendawan -proses- : Bag Steaming



Bag Steaming

Tujuan :
Untul kill out microrganisma lain yang bekaitan bagi mengaktifkan hanya maisilium sahaja selepas proses inokulasi

Tempoh steaming :
6-8 hours
Bergantung pada tahap presure digunakan

Suhu :
90'c-100'c

Kesan terlebih / terkurang steam :
Terlebih - mengundang Oren
Terkurang - mengundang hijau/hitam/hama

Kapasiti drum set :
80-90 beg
Lagi berkaitan cendawan

FB Page / INSTA : Bechois

Friday, 8 January 2016

Cap Bongkah / Beg Media Cendawan




Kelebihan penggunaan CAP 'JARING'
- Melancarkan pergerakan maisilium ketika beg diperam

- Boleh digunakan sebagai 'rest cap' ketika selang tuaian

- Mudah dikendali (senang untuk dicuci)

- Dapat kurangkan serangan tikus

- Menjimatkan kos penjagaan beg

- Mengurangkan kadar kontaminasi

- Kelihatan lebih kemas
**cap jaring boleh dilapiskan dengan menggunakan tisu atau kertas
.
Maklumat lanjut boleh

SMS | Whatsapp
012 562 9863

(gambar adalah kiriman rakan niaga di Kuching Sarawak)

FB page / INSTA : +Bechois